tiistai 27. marraskuuta 2018

Bridgeä Hawaijin auringossa!

Tervehdys!

Blogin päivittäminen on jäänyt hieman myöhäiseksi, sillä auringosta nauttiminen sekä muut aktiviteetit pelien ohessa ovat vieneet huomiomme. Nyt kuitenkin tilannepäivitystä vuoden 2018 Amerikan mestaruuskilpailuista, Hawaijin Honolulusta.

Vuoden 2018 pelipaikkana on jopa paratiisisaareksi noteerattu Hawaijin suurin kaupunki Honolulu. Hienoista rannoistaan, taatusta auringosta ja lämmöstä tunnettu saarirykelmä Tyynellä valtamerellä. Kaikkiaan Hawaiji koostuu useasta eri saaresta. Suurimpia saaria on kaikkiaan kahdeksan, joista Honolulu sijaitsee Oahun saarella. Oahu alkaa jo olla todellinen turistirysä, josta löytyy kaikki palvelut, ravintolat ja shoppailumahdollisuudet. Hintataso on saarella korkea, mikä ei ole yllätys turistikohteelle.

Hilton Hawaiji Village, Honolulu


Aikaero Suomeen on saarelta peräti 12 tuntia. Sopeutuaksemme aikaeroon sekä ehtiäksemme nähdä saarta myös turismin merkeissä saavuimme paikan päälle muutama päivä etukäteen. Hienoimpia retkiä, mitä ehdimme tehdä ensimmäisinä päivinä, oli matka toiselle saarelle, "The Big Islandille". Saari on nimensä mukaisesti suurin Hawaijin saarista, ja se on eteläisin saariryhmästä. Saari saattaa olla osalle tuttu keväältä, kun myös Suomessa uutisoitiin tulivuoren purkauksesta, joka tapahtui juuri kyseisellä saarella. Kuitenkin uutisointi oli draamaattisuudessaan ainakin mielestäni harhaanjohtavaa. Itse sain käsityksen, että kyseessä oli suurempikin katastrofi, vaikka todellisuudessa tulivuoren purkaus vaikutti vain pieneen osaan saaresta.  Purkaus on osoitus siitä, että Hawaiji kasvaa edelleen tulivuoritoiminnan ansiosta. Alun alkaenkin saaret ovat syntyneet tulivuorten purkausten seurauksena vuosisatojen aikana. "The Big Islandin" luontoa pääsimme ihailemaan helikopteriajaelulla.

Tällä ajeltiin.

Tulivuoren kraateri näyttää ilmasta katsottuna tältä.

Laava tuhoaa kasvillisuuden vain suorassa kontaktissa siihen.


Matkalaiset kraaterin edessä.
Vesiputouksiakin The Big Islandilta löytyi.
Kahden päivän aikana ehdimme näkemään todella paljon. Vuokraamalla auton pystyi kiertämään koko saaren yhden päivän aikana, jolloin koki paikan luonnon monimuotoisuuden. Saaren itäpuolella ilmasto oli todella kosteaa ja sateista, jolloin luontokin muistutti sademetsää. Länsipuoli oli täysin erilainen: ilmasto oli kuiva ja kuuma, jolloin luonto vaikutti enemmän preerialta. Lämpötila eri puolilla vaihteli jopa 10 asteella, vaikka matkassa mitattuna ei kuljettu edes 100 km!

Kyllä kelpaa!


Matkapäivien jälkeen pelit ovat alkaneet. Ensimmäinen kunnon menestys tuli, kun voitimme sunnuntaina päättyneen kaksipäiväisen joukkuekilpailun. Tulokset kisasta löytyvät täältä:
http://live.acbl.org/event/NABC183/242A/2/results

Peliohjelmamme tulee olemaan tutunlainen. Pelaamme pääsääntöisesti kaksipäiväisiä joukkiksia ennen perjantaista sunnuntaihin kestävää suurta swiss-joukkuekilpailua.

Yksi jako voittoisan kilpailumme alkukierroksilta:

Nosto 4S oli kovennettu tarjous toivoen vankasti, ettei partnerilla olisi turhia arvoja ruudussa. Toive osuu oikeaan, mutta silti sitoumuksessa on tekemistä - varsinkin, kun ensimmäiselle valttikierrokselle itä sakaa risin. Korttien on istuttava suosiollisesti tämän alun jälkeen, jotta kotipelistä voisi edes haaveilla. Vähintään valttimenevä, herttamenevä ja ruutumenevä vaikuttaa olevan... Mikä on pelinvientisuunnitelma?

Yksi mahdollisuus olisi heti pelata pieni ruutu kädestä, jotta voisi aloittaa ruutujen kuppaamisen käteen lyhtentääkseen valttia. Tällöin kuitenkaan ei saa mitään indikaatiota vastustajan ruutukuvien jakautumisesta hertta-arvausta varten. Tämän takia päätänkin ottaa ensiksi ristimaskin (joka onnistuu) ja pelata ruutua pöydästä. Kun itä ei tunnusta kuvalla ensimmäiselle ruutukierrokselle, vaan pelaa ruutukakkosen, voidaan hyvin todennäköisesti sijoittaa lännelle kaksi isoa ruutukuvaa. Muuten itä olisi luultavasti pelannut jonkun ruutukuvan väliin, sillä hän ei voi tietää pelinviejällä olevan vain pikkusingelin. Tämän seurauksena herttaässä vaikuttaa olevan idällä, joten hertta-arvaus on pelattava sotamiehelle. Kuitenkin kaksi herttamenevää on minulle jäämässä, joten ainoa kotipelimahdollisuus vaikuttaa olevan valtinlyhentäminen kuppaamalla ruutuja käteen toivoen lännelle 4-2-4-3 jakautumaa.

Länsi jatkaa ristiä pöydän ässälle ollessaan ruudulla kiinni. Varastan ruudun käteen, pelaan herttaa sotamiehelle idän voittaessa tikin ässällä. Ristijatko varastetaan pöytään, ruutuvarkaus käteen ja herttakuninkaalla pöytään varastaen viimeinen ruutu viimeisellä pikku valtilla. Käden isot padat tuovat kotipelin. Siis kuusi patatikkiä käteen, yksi herttatikki, kaksi ristitikkiä ja yksi ristivarkaus pöytään tuovat kotipelin. Länsi on täysin voimaton. Koko jako näytti seuraavalta:

Joskus kortit istuvat juuri siten, miten toivoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NABC 2019 SF, Amerikan mestaruuskilpailut San Franciscossa

Bridgeä Kaliforniassa Postauksen rakenne: Tunnelmia reissusta ja peleistä.  Board analysis at the end of this post (In English) ...