maanantai 29. heinäkuuta 2019

Kisat ohi Las Vegasissa

Yhteenvetoa kisoista

Yhdet kisat ovat taas pelattu. Las Vegasin hälinä ja ihmispaljaus jää nyt taakse. Tätä tekstiä kirjoittaessani odottelen jatkolentoani San Franciscossa. Kauas matkustaminen tarkoittaa myös paljon odottelua, jonka voi onneksi hyödyntää tekemeällä jotain hyödyllistä. Kun aikaisemmin emme olleet kirjoitelleet mitään yleistä näistä kilpailuista, ajattelin olevan mielenkiintoista kertoa vain yleisesti (ja suomeksi) kilpailuista.

Osallistujamäärältään kilpailut olivat Amerikan liitolle (ACBL) menestys. Noin puolentoista viikon aikana kisoihin osallistui yhteensä 13 622 pöytää. Tämä oli ACBL:llä erittäin positiivinen asia, sillä viime vuonna Havaijilla järjestetyt Amerikan mestaruuskilpailut olivat hurjan tappiolliset heille surkean osallistujamäärän takia (kokonaispöytämäärä oli vaivaiset 6034,5). Varsinkin kesällä Amerikanmestaruuskilpailut ovat todella kansainväliset - amerikkalaisten lisäksi osallistuja lienee ainakin lähes jokaisesta maanosasta. Tosin tällä kertaa jäätiin selvästi pelaajamääristä,  joka oli edellisissä Las Vegasin kisoissa, sillä vuonna 2014 osallistujia oli 16 615,5 pöytää. Amerikkalaisten pelaajien keski-ikä on kasvanut jo useiden vuosien ajan, mikä näkyy myös Atlantin toisella puolen vähentyneissä pelaajamäärissä.

Las Vegas vaikuttaisi vetävän paljon pelaajia puoleensa. Näkisin Las Vegasin etuna olevan sen monipuolisuus: erilaisia hotelleja, ravintoloita ja kulkuyhteyksiä on tarjolla useita. Pelipaikkana toiminut Cosmopolitan on yksi Las Vegasin hienommista hotelleista, joka sijaitsee Las Vegasin pääkadulla, "Stripillä". Lyhyen kävelymatkan tai taksimatkan päässä on myös lukuisia huokeamman hintaisia hotelleja. Tosin heinäkuussa yli 40 asteen paahteessa ulkona oleskelu saati pidempien matkojen kulkeminen kävellen on liki mahdotonta. Monipuolinen ravintolavalikoima saattaa myös vetää ihmisiä puoleensa. Ravintoloita oli lähellä pelipaikkaa lukuisia - moneen makuun ja hintaan. Itse emme juurikaan tutustuneet ravintolavaihtoehdoihin, sillä Kauko ja Heike majoittuivat huoneistossa, jonka keittiössä Heike loihti maittavat ruoat. Lisäksi Las Vegas on helppojen kulkuyhteyksien päässä. Kaupungin suurin lentokenttä sijaitsee vain noin 15 minuutin päässä keskustasta, mikä on mukava lisä liikkumisen helpottamiseksi. Amerikan länsirannikolta (Kaliforniasta) kaupunki on myös ajomatkan päässä.

Pelipaikka, Cosmopolitan Las Vegas


Las Vegas & viihde


Kaupunki on tunnettu viihde-elämästään ja se näkyy kaikkialla. Ensimmäiset asiat, mitkä huomasin astuessani lentokoneesta ulos olivat jo lentokentällä sijainneet peliautomaatit ja viinakauppa. Kun vielä tanssimusiikin voimakkuus oli asetettu sen verran kovaksi, ei voinut erehtyä tulleensa niin sanottuun syntiseen kaupunkiin. Hotelliin kirjautumisessa suurimpia haasteita tuotti hotellivirkailijan puheen kuuleminen, sillä aulassakin musiikki oli häiritsevän kovalla. Ylipäätänsä kaikkialla huokuu viihde: kellonympäri pystyy uhkapelaamaan, käymään yökerhoissa tai nauttimaan alkoholia. Pelipaikan hotellissa järjestetään maailman kuuluisimpia allasbileitä, mikä näkyi jonottajien vaatetuksessa (tai siis sen puutteessa :)).

Viihteestä puhuttaessa on syytä mainita myös se, että Las Vegasissa on tarjolla kymmenniä ellei satoja erilaisia show-esityksiä. Tarjolla on muun muassa sirkusta, komiikkaa, musiikkia ja taikuriesityksiä. Itse ehdin käydä katsomassa yhden esityksen: Criss Angel - The Mindfreak. Pidin esityksestä todella paljon. Amerikkalaiseen tyyliin esityksessä lavasteet olivat kunnossa, mutta siinä oli mukana myös paljon muuta. Se oli luotu kuin pääesiintyjän Criss Angelin kasvutarinaksi sille, miten hän onnistui haaveissaan päästä esiintymään Las Vegasiin rakastamassaan asiassaan - illuusioiden tekemisessä. Esiintyjänä Criss Angelistä huokui inhimillisyys ja nöyryys, mikä teki esityksestä entistä elämyksellisemmän. Onnistui hän sen verran hyvin illuusioiden tekemisessä, että moni jo pelästyi luulemaan, että yleisön istuinten alle olisi ilmestynyt isoja hämähäkkejä...

Pelaaminen Amerikassa


Pelitiloina totuttuun amerikkalaiseen tyyliin toimi hotellin konferenssihuoneet. Pelejä oli muutamassa eri tilassa, jotka saa helposti selville katsomalla  päivän bulletiinista eri kilpailuiden pelitilat.
Tilat olivat sopivasti ilmastoituja tällä kertaa (ei liian kylmä!) ja valaistus oli loistavaa ainakin mielestäni.

Ennakkoilmoittautumista Amerikassa kisoihin ei ole muissa kuin pääkisassa Spingoldissa (siidauksen tekemistä varten). Yleisimmät pelien alkamisajankohdat ovat klo 13 ja 19.30 paikallista aikaa, mutta sivukisoissa käytetään myös aloitusaikoina klo 10 ja klo 14. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelit kestävät melkein puoleenyöhön päivittäin. Aloitusaikojen myöhäisyyttä voi pitää hieman yllättävänä varsinkin, kun huomio pelaajien ikäjakauman. Varmaankin vanhempikin väestö on tottunut valvomaan myöhään.

Jokkueemme & pelimme


Meidän joukkueessa pelasivat Connie Goldberg, Hua Poon, Kien Fong, Yukun Zhang, Kauko Koistinen ja Vesa Fagerlund. Connie on yhdysvaltalainen ja Hua & Kien & Yukun ovat Singaporesta. Peliohjelmamme oli ensisijaisesti päästä päätapahtumassa Spingoldissa niin pitkälle kuin mahdollista, jonka jälkeen pelata joitakin muita kisoja. Spingold pelataan ns. "tulos tai ulos" -periaatteella eli vain ottelun voittaja jatkaa seuraavalle päivälle. Pelaamamme kisat ja tulokset olivat seuraavanlaiset:


Tuloksia voi pitää kohtuullisen hyvinä. Spingoldissa jokainen ottelu on todella haastava. Jo yhden ottelun voittaminen on erinomainen asia. Roth Open Swississä oli täpärällä, että pääsimme kolmannelle päivälle. Onnistuimme voittamaan riittävän selvästi, jotta pääsimme kilpailun viimeiselle päivälle. Todettakoon tässä vaiheessa, että meidät Spingoldista tiputtanut Zia Mahmoodin joukkue ei kilpailun viimeiselle päivälle selvinnyt. Kisassa taso on oikeasti siis kova. Valitettavasti viimeinen päivä Roth Open Swississä ei sujunut hyvin. Väärät valinnat seurasivat toisiaan, joten tyytyminen oli sijoitukseen finaalin loppupäässä.

Kilpailuissa ykkösluokan menestymisen saavuttamiseksi vaaditaan vielä harjoittelua. Erot ovat sen verran marginaalisia välillä, että yhteenkään nukahdukseen tai systeemikämmiin ei ole varaa. Henkilökohtaisesti sanoisin myös, että keskittymiskyvyn pitäminen täydessä kapasiteesissaan vaatii vielä työstämistä. Pieniä askelia ottamalla eteenpäin voi vielä joskus olla mahdollista kamppailla aivan kärkisijoituksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NABC 2019 SF, Amerikan mestaruuskilpailut San Franciscossa

Bridgeä Kaliforniassa Postauksen rakenne: Tunnelmia reissusta ja peleistä.  Board analysis at the end of this post (In English) ...